Atatürk Çiçeği Bakımı
Atatürk çiçeği bulunduğu ortama renk katan canlı yapısı ile her yerde varlığını hissettiriyor. Farklı renk seçeneklerine ev sahipliği yapan Atatürk çiçeği özellikle ofis gibi çalışma alanlarında sıklıkla tercih edilenler arasında.
Yeni işe başlayan yakın arkadaşınıza her an eşlik edecek bir çiçek arıyorsanız en doğru seçimlerden biri Atatürk çiçeği olabilir. Dekorasyon için uygun birçok niteliği barındıran Atatürk çiçeği farklı yapısı sayesinde her alanda kendine kolayca yer bulabiliyor. Bu çiçek türü birden fazla renk seçeneği ile hayatınıza yeni bir soluk katıyor. Çiçeğin türüne göre kırmızı, pembe ve krem rengi gibi farklı renklerde açabilir. Atatürk çiçeğinin ilk günkü canlılığını koruması için dikkat etmeniz gereken bazı adımlar var. Bu aşamalara dikkat etmediğinizde zamanla çiçeğin parlaklığını yitirdiğini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra belli bir süre sonra çiçeğiniz solabilir ve anlamını yitirebilir.
İşte Atatürk çiçeğinin bakımı ile ilgili bilmeniz gereken diğer detaylar;
Toprak Seçimini Önemseyin
Atatürk çiçeğinin hoşuna gitmeyen bir toprak seçtiğinde gelişimini yavaşlatarak solmasına neden olabilirsiniz. Torf bakımından zengin ve geçirgen olan topraklar tercih ederek çiçeğinizin gelişimine şahit olabilirsiniz. Torf bakımından zengin olan toprakları nereden temin edeceğinizi bilmiyorsanız çiçekleri ya da yapı marketleri ziyaret edebilirsiniz.
Saksının Delikli Olmasına Dikkat Edin
Atatürk çiçeğini yetiştirmenin belli başlı şartlarından biri doğru saksı seçimi. Hava almasını ve suyun akmasını engelleyen saksılar çiçeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Suyun kolayca akabileceği delikli yapıya sahip saksıları tercih edebilirsiniz. Belli dönemlerde saksı değişimi yapmanın çiçeğin sağlığı açısından önemli olduğunu duymuşsunuzdur. Atatürk çiçeğinin büyüme şekline göre saksının boyutunu yükseltebilir ve yılda bir kez değişim yoluna gidebilirsiniz. Bu değişimin özellikle köklerin hava alması için yapıldığınız unutmamanızda fayda var.
Güneş Işığını Yeterli Miktarda Almasını Sağlayın
Çiçeklerin türüne göre güneşe duydukları ihtiyaç artıp azalabiliyor. Atatürk çiçeği ise ne çok sıcak ne de çok soğuk havadan hoşlanmaması ile biliniyor. İlk kez Atatürk çiçeği alıyorsanız bu detayı önceden öğrenmeniz daha iyi olur. Güneş ışığını direk olarak almak istemeyen Atatürk çiçeğinizi 10-19 derece arasında yetiştirebilirsiniz. Bu çiçek türü güneşin sıcaklığından hoşlanmasa da aydınlık ortamda bulunmayı seviyor.
Fazla Sulamamaya Dikkat Edin
Her çiçeğin sulama şekli ve miktarı değişiklik gösterebiliyor. Atatürk çiçeği ise sulamada aynı miktarı korumanıza ihtiyaç duyan çiçeklerden biri. Özellikle kış aylarında fazla su verdiğinizde çiçeğinizde mantar oluşumu gözlemlenebilir. Kış aylarında bu çiçeğe bakıyorsanız haftada 1 kez sulamanız yeterli. Sulamadan önce dikkat etmeniz gereken detayların başında suyun oda sıcaklığında olması geliyor. İsterseniz suyun biraz daha ılık olmasını sağlayabilirsiniz. Yaz ayları geldiğinde ise çiçeğinizi haftada 2 kez sulayabilirsiniz. Bu esnada suyun sıcaklığını ve miktarını aynı seviyede tutmanız daha sağlık bir gelişim açısından önemli.