Evde Teraryum Yapımı

Evde Teraryum Yapımı

Etrafınızda renkli ve canlı objeler görmeyi istiyorsanız zevkinize uygun ürünleri ev ortamında kolayca hazırlayabilirsiniz. Özellikle son yıllarda büyük ilgi gören teraryumlar pratik yapımı ve hoş görünümü ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Evde Teraryum

Evde Teraryum yapmaya başlamadan önce kısa bir araştırma ve ürün seçimi sürecinden geçebilirsiniz. Evinizin her köşesinde bahar etkisi yaratan teraryumlarda istediğiniz tüm bitkileri kullanamayabilirsiniz. Teraryum için özel olarak yetiştirilen dayanıklı bitkileri seçerek işe başlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız teraryum ile ilgili tüm malzemeleri birçok yerden kolayca satın alabilirsiniz. Karışımı koyacağınız kabı zevkinize ve ürünlerin çokluğuna göre belirleyebilirsiniz. Şeffaf fanusların yanı sıra başka bir malzemeye de teraryum yapabilirsiniz. Küçük bir şey hazırlamak istiyorsanız evde bulunan farklı kavanozlardan çeşitli teraryumlar ortaya çıkarabilirsiniz. Genel olarak teraryum yapımında olmazsa olmaz kabul edilen ürünleri şöyle sıralayabiliriz;

    Cam fanus ya da kavanoz,
    Çakıl taşı,
    Teraryum bitkileri,
    Torf,
    Aktif karbon ya da mangal kömürü,
    Sprey uçlu bir şişe (sulama işlemi için),
    Dekoratif ürünler,
    Ürünleri yerleştirmek için uzun bir cımbız

Evde Teraryum Yapımı

Evinize ya da ofisine canlılık kazandırmak isteyenler farklı bitkilerden yardım alır. Bazıları ise hazır bir ürün almak yerine kendi evinde teraryum hazırlamayı tercih eder. Bakımı ve yapımı oldukça pratik olan teraryumlar ile bulunduğunuz ortama renk katabilirsiniz. Gereken bakımları düzenli olarak yaparak teraryumunuzun ömrünü uzatabilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak bu bakımları yapabilirsiniz;

Işık teraryum için önemli unsurlardan biridir. Çoğu teraryum direkt olarak gelen ışıkta beklediğiniz etkiyi koruyamayabilir. Bunun yerine dolaylı olarak ışık alacağı bir alana yerleştirebilirsiniz.
Teraryumların ilk günkü canlılığını koruması için belli aralıklarla topraklarını değiştirmek gerekebilir. Bu süre genelde iki yılda bir şeklinde olabilir. Teraryumda kullanılan malzemelere bağlı olarak topraktaki bitki köklerinde çürümeler görülebilir. Bu nedenle toprak değişimi yapmak çok daha canlı görünmesini sağlayabilir.
Teraryumu koyduğunuz yere göre sıcaklıkta artış ve azalmalar görülebilir. Özellikle kalorifer ve pencere önü gibi alanlarda teraryumunuz fazla ısı tutabilir.
Kapalı teraryumlar ile açık olanların su ihtiyacı değişiklik gösterebiliyor. Kapalı olanlar için herhangi bir sulama yapmanıza gerek kalmaz. Açık olanlarda ise toprağın nemini test ederek ihtiyaç olduğunda sulama yapabilirsiniz.
Teraryum içinde çürüyen yaprakları ortamdan uzaklaştırmanızda fayda var.

Teraryum Yapımı

 

12.10.2021

Sepetim ( 0 )

Taze Çiçek SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.